Bulgària

El projecte de Reintegració del Voltor Lleonat a Bulgària és una iniciativa impulsada per diferentes ONGS búlgares i internacionals, com BVCF, Administracions búlgares i espanyoles, Zoològics europeus i ara la Comissió Europea per mitja d’un projecte LIFE Naturalesa.

A l’any 2010 la BVCF va enviar a Bulgària 45 exemplars de voltor lleonat. Aquests exemplars foren cedits i remesos al Centre de Quarantena i Transferència de la BVCF a Mallorca per les comunitats autònomes d’Extremadura, Caste-la Manxa, Castella i Lleó, País Basc i Navarra. Un cop passat el període de quarantena a Mallorca, per a disminuir el rics d’exportació de malalties infeccioses tal com exigeixen les Directrius de la IUCN per projectes de reintegració, foren transportats i depositats al Centre de Fauna Salvatge de Stara Zagora. Un pic passat un període de Quarantena en destí, els animals foren distribuïts entre els quatre punts d’alliberació que preveu el projecte.

–        Parc Natural de Vranchasca Planina

–        Parc Nacional dels Balcans Centrals

–        Parc Natural de Sinite Kamani

–        Muntanyes de Kotel

D’ençà dels primers alliberaments l’any 2010, els Voltors lleonats tornen a solcar el cel de Bulgària gràcies a la cooperació internacinal. Especialment s’ha d’agrair la disponibilitat d’exemplars que amablement cedeixen els Centres de Recuperació espenyols a la BVCF per a la seva posterior alliberació als Balcans.


Anuncios